Snorren zijn terug. Deze klassieke en veelzijdige vorm van gezichtshaar wordt steeds populairder bij allerlei soorten mannen. De snor kan een uitstekende manier zijn om te experimenteren met verschillende scheerstijlen, afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Wij leren je hoe je je snor zo snel, gezond en schoon mogelijk laat groeien en geven je ook nog wat tips over het in vorm brengen van je snor.

Laat eerst je baard groeien. Het haar op je bovenlip zal eerst nog wat dun zijn. Dus als je je schaamt voor dat pluishaar kan het een goed idee zijn om eerst je hele baard te laten groeien en om de baard vervolgens weg te scheren als de snor wat meer volume heeft. Je kunt ook steeds meer van je baard trimmen, zodat de overgang niet zo abrupt is.

·         Trim en onderhoud je baard terwijl je wacht op je volle snor.

 

Investeer in een goede trimmer. Het is het meer dan waard om te investeren in een trimmer van goede kwaliteit als je gezichtshaar wilt laten groeien. Het is veel makkelijker om je snor goed in vorm te brengen met een trimmer dan met een scheerapparaat waarmee je al het haar wegscheert.

·         Je kunt een trimmer van redelijke kwaliteit kopen vanaf ongeveer 30 euro, ze zijn verkrijgbaar bij elektronicazaken. Bij alle trimmers zitten verschillende hulpstukken, waarmee je je snor makkelijker in vorm kunt brengen.

Trim het haar dat je niet wilt. De meeste snorren houden op net onder de mondhoeken, waarbij het haar op de bovenlip intact blijft. Het enige wat je hoeft te doen om deze basisvorm voor elkaar te krijgen is het gezichtshaar afscheren dat je niet wilt hebben. Dat betekent meestal alles op je wangen, onder en op je kaaklijn en alles om je mond heen, behalve je bovenlip.

·         Als je de basisvorm eenmaal hebt is het zaak om de snor met rust te laten. Scheer of trim alleen de andere plekken met gezichtshaar regelmatig, zodat je snor duidelijk te onderscheiden is van de rest van je baardhaar.

·         Je kunt er ook voor kiezen om een beetje baard terug te laten groeien en je snor langer te laten. Dan heb je half baard en half snor. Het beste van beide werelden.

Wees geduldig met de groei van je gezichtshaar. Ook al groeit het haar misschien snel, het kan lang duren voordat het er vol uitziet, van enkele weken tot meer dan een maand, afhankelijk van het type snor dat je wilt en de snelheid waarop je gezichtshaar groeit. Het zal echt wel even duren, dus wees geduldig.

·         Het vaak scheren van je baard zorgt er niet voor dat je haar sneller terug groeit. Dat is een fabeltje. Maar het is niet altijd slecht advies: bij sommige jonge jongens die alleen wat dons op de bovenlip hebben is het een goede tip, dan wachten ze tenminste met het laten groeien van een snor totdat het wat dikker is.

·         Er zijn wat dingen die je kunt doen om je gezichtshaar sneller te laten groeien. Zorg dat je veel proteïnen, verzadigde vetten en vitamine A, E en C binnenkrijgt. Sport veel en rust goed uit. Hou je gezicht schoon en netjes. Dat kan allemaal helpen om je haar sneller te laten groeien.

 

 

Bron: http://nl.wikihow.com/Een-snor-laten-groeien