Welkom

Welkom bij de West-Vlaamse SnorrenClub vzw. Onze vereniging zag het levenslicht op 6 maart 1997 onder impuls van enkel notoire snorren zoals Alain Thoon, Wilfried Van Eeghem, Dany Leenknecht en Daniel Maesen.

Ondertussen, meer dan 20 jaar later, is de WVSC uitgegroeid tot een heuse vzw, een bloeiende vereniging met een 60-tal leden en sympathisanten die tal van activiteiten organiseert, zich manifesteert in sociale en culturele evenementen en nauwe banden  onderhoudt met de Belgische, Nederlandse en Engelse snorrenclubs.

In tegenstelling tot de gangbare clichés is de WVSC geen exclusief mannenclubje. Ook de dames zijn welkom en worden nagenoeg bij iedere activiteit betrokken.

Kom meer te weten over de eerstkomende activiteiten, bekijk de foto’s en verslagen van de voorbije evenementen, leer meer over snor- en baardverzorging, raak overtuigd van de esthetiek en het nut van een snor, maak kennis met onze sponsors, enz…

Interesse? Kom gerust naar één van onze volgende activiteiten of vul je gegevens in onder de rubriek ‘Contact’

Geen snor? Geen nood, onze vereniging telt tal van snorloze sympathiserende leden die regelmatig aanwezig zijn op onze evenementen en in belangrijke mate bijdragen tot het succes van de WVSC.

Wie zijn wij?

De West-Vlaamse Snorrenclub vzw is een vriendenkring die het dragen van een snor promoot. We komen maandelijks voor een gezellige babbel bijeen op datum en uur volgens de geafficheerde kalender. Regelmatig worden de bijeenkomsten aangevuld met een wijnproeverij, Whisky-degustatie, wild festijn, enz.... De snorrenclub organiseert jaarlijks uitstappen naar bevriende verenigingen (Brusselse Moestasj, Antwerpse Snorrenclub, Amsterdam, London, enz...) en culturele uitstappen (dagvaart met zeilschip de ‘Nele’, daguitstap naar Breskens, de Westhoek, familieuitstap naar Breendonk, Scheldevaart, bezoek Koninklijke serres, enz.…)

Op onze kalender prijkt steevast de jaarlijkse organisatie van het vermaarde 'Maatjes weekend' in juni en de 'Mosselfeesten' in september

Vriendenkring?

De leden komen vrijwillig en zonder verdere verplichtingen als vrienden bijeen. Behalve een kleine bijdrage voor het lidgeld zijn er verder geen plichtplegingen. Eenieder kan zich vrijblijvend engageren om op vrijwillige basis mee te helpen met onze activiteiten.

Geen snor = geen lid?

Het dragen van een snor voeren we hoog in het vaandel, maar ook de snor-loze medemens heten we van harte welkom. Als sympathisant wordt je uitgenodigd en kan je deelnemen aan al onze activiteiten.

Snorrenclub = mannenclub?

Het dragen van een snor behoort niet tot het reguliere domein van de dames. Geen nood, want bij ons zijn ook de partners van onze leden welkom. Met uitzondering van enkele 'Boys only'-activiteiten zijn we steeds verheugd te zien dat ook de dames hun weg vinden naar onze activiteiten en zich al even enthousiast inzetten voor de vereniging.

Ons clublokaal?

Onze thuishaven bevindt zich in café 'De Nieuwe Hollandse Vismijn', gelegen in het hartje van Brugge op de Vismarkt nr. 4

De kapitein en zijn schip?

Waar mensen bijeenkomen en evenementen organiseren is er nood aan visie, strategie, communicatie, centen enz… Deze functies worden waargenomen door de raad van bestuur, die samengesteld is op basis van democratisch verkozen en onbezoldigde vrijwilligers. De West-Vlaamse Snorrenclub vzw wordt vertegenwoordigd door:

Voorzitter Jan Gydé Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris Bernard Ennaert Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester Francis Decock Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ondervoorzitter Patrick Van Moorter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Externe relaties Francis Kersmaekers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Externe relaties Wilfried Van Eeghem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financieel?

West-Vlaamse Snorrenclub vzw

IBAN:BE51 7512 0649 5862

BIC: AXABBE22

Legaal?

De West-Vlaamse Snorrenclub bestaat sedert 1997. Sedert 14 mei 2018 gaan we verder door het leven als VZW. Deze belangrijke stap werd gezet ter vrijwaring van onze bestuurders en de leden voor hun aansprakelijkheid en allerlei risico's. De publicatie, statuten en jaarrekeningen zijn openbaar en kan je terugvinden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad, op het web, onder ondernemingsnummer 0695902051.

Wie zal dat betalen?

Om een vereniging te leiden zijn centen nodig. Om de drempel zo laag mogelijk te houden beperken we het lidgeld. We maken onderscheid tussen leden (met volwaardige snor) en sympathisanten (zonder snor). Voor beide groepen is het lidgeld bepaald op 40€ per jaar.

Wat krijg je ervoor?

Bij inschrijving ontvang je een ‘Snorrendas’. De Snorrenclub komt ook financieel tussen in de verplaatsingskosten bij de uitstappen. Bij iedere bijeenkomst wordt een traktaat gegeven en jaarlijks wordt een nieuwjaarsreceptie aangeboden voor de snorren, sympa’s en hun partners.

Activiteiten?

De West-Vlaamse Snorrenclub is samen met, en dankzij de medewerking van al haar leden en hun partners organisator van het jaarlijks terugkerende 'Maatjesweekend' (3de week juni) en van de ‘Mosselfeesten’ (3de week september - samen met de autoloze zondag). Sedert 2018 organiseren we ook 'Le Beaujolais meets West-Vlaanderen'. (3de weekend van november').  De opbrengst van deze activiteiten gaat deels naar de sponsoring van een jaarlijks democratisch verkozen 'goed doel' en vloeit grotendeels terug naar de leden en hun partners onder vorm van culturele en culinaire uitstappen. 

Sponsoring?

Voor de organisatie van de ‘Mosselfeesten’ en 'Le Beaujolais meets West-Vlaanderen' doen we beroep op sponsors die op de flyers, de affiches en op onze website passend vermeld worden. De sponsors krijgen een fiscaal aftrekbare factuur voor hun bijdrage.

Dress-code?

Op de meeste bijeenkomsten zijn geen regels voor kledij voorgeschreven. Bij ontmoetingen met bevriende verenigingen willen we ons graag als ‘West-Vlaamse Snorrenclub’ herkenbaar manifesteren. Hier is de regel: donkere broek, wit hemd met geborduurde snor (aan gereduceerde prijs te bekomen), donkerblauwe blazer en Panama-hoed (ook aan gereduceerde prijs te bekomen).

Interesse?

·         lid worden

·         sponsoring

·         suggesties en ideeën

·         iets te melden

contacteer ons gerust via email op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom vrijblijvend langs op een van onze bijeenkomsten.