De Brugse Mosselfeesten gaan dit jaar door tijdens het weekend van 14/15 september.

MosselenDe West-Vlaamse Snorrenclub organiseert dit jaar voor de 10de keer de intussen de welbekende Brugse Mosselfeesten.

Gestart in 2012 en wegens corona en nasleep 3 jaar niet kunnen organiseren, zijn we nu aan de 10de uitgave toe. Naast de lekkere mosselen en oesters is er een grote keuze aan dranken om door te spoelen.

De officiële opening is op zaterdag 14 september om 18:00 op de door “light up your party” feestelijk verlichte Vismarkt en de Dockside Jazzband zorgt voor swingende muziek en ambiance.

Zondag 15 september is het om 11:00 apéro-time. Om 14:30 is er een “vrij podium” met onder andere het optreden van “Afraid of Jonathan”. Om 17:00 volgt de traditionele aanstelling van de “West-Vlaamse Snor van 2024” en de verkiezing van de “Brugse Mosselsnor 2024”.  Nieuw hierbij is dat de “Brugse Mosselsnor 2024” zal verkozen worden door het publiek. Om 18:00 zorgen de “Brugse Vinten” voor de ambiance.

De West-Vlaamse Snorrenclub bestaat intussen al 27 jaar.

Zij blijven steeds op zoek naar nieuwe en ook jongere leden zodat de club nog lange tijd kan verder werken. Iedereen met snor of snor en baard is welkom en kan genieten van de diverse bijeenkomsten, uitstappen en activiteiten.

De West-Vlaamse snorrenclub vzw  heeft tot doel de culturele, heemkundige, historische, culinaire en algemene kennis van haar leden te verruimen, alsook de stimulering van de lokale economie en het sociaal contact.

Alhoewel een mannenclub, zijn er toch ook regelmatig activiteiten waaraan de partners kunnen deelnemen.

Zo’n organisatie als de Brugse Mosselfeesten heeft heel wat werkkracht nodig. Naast planning en administratie, zijn er ook veel werkkrachten nodig voor opzet en afbraak en vooral tijdens de mosselfeesten zelf. Daarom is er dit jaar naast de medewerking van een aantal vrijwilligers ook de samenwerking met de vzw in oprichting “degoedevrienden”. Deze vzw bundelt een aantal jonge mensen die willen zorgen voor het stimuleren en faciliteren van innovatieve jeugdprojecten.

Dank zij deze medewerking kan de continuïteit van de Brugse Mosselfeesten verzekerd worden.

De recent nieuwe voorzitter van de West-Vlaamse Snorrenclub, Francis Decock, en zijn ploeg gaan ervoor zorgen dat deze mosselfeesten opnieuw een succes worden.

Je wilt ook dit jaar het feest niet missen en noteert het dus alvast in de agenda: 14 en 15 september 2024 op de Brugse Vismarkt.