'Le Beaujolais nouveau est arrivé'. Het is een wat aftandse slogan waarbij velen onder ons denken aan minder goede wijn. Nochtans, na een recent bezoek aan de Beaujolais regio waren we getuige van de vele inspanningen die de wijnboeren zich getroosten om een kwaliteitsvolle wijn te produceren. Na enkele degusteersessies waren we ten volle overtuigd van hun kunnen. Bovendien zorgde de warme en zonnige zomer van 2018 voor een uitzonderlijk wijnjaar. Het idee voor 'Le Beaujolais meets West-Vlaanderen' was geboren!

in de grote zaal van het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge willen we dit volkse feest nieuw leven inblazen met het organiseren van een wijnproeverij. Naar Snorrentraditie, omlijst met de nodige muzikale ambiance en een hapje, wordt het opnieuw een evenement waar iedereen plezier zal aan beleven. De samenwerking met een afvaardiging van Terroirs & Talents uit Cerciè, Wijnhandel Feys Van Acker, en tal van erkende West-Vlaamse producenten van streekproducten, zullen het geheel compleet maken. Ook de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Brugge verlenen hieraan graag hun medewerking.

Naast een stand waar je niet alleen de 'Nouveau by Beaujolais' kan proeven en aankopen is er ook plaats voor de vermaarde crus uit de regio's. Je kan er West-Vlaamse streekproducten proeven en aankopen van ondermeer Brugse Kazen, Handseaeme (diervriendelijke) foie gras, worsten, charcuterie, artisanaal brood van de Broodsmid, artisanale chocolade en snoep van Confiserie Crevin, enz... 

In de 'Bistro Moustache'  kan je genieten van een natje en een droogje. Alle wijnen en streekproducten die de standhouders aanbieden kunnen hier geconsumeerd worden aan democratische prijzen. 

 

kort samengevat:

Waar? Provinciaal Hof op de Markt van Brugge

Wanneer? vanaf vrijdag 16 november 2018 tot en met zondag 18 november 2018

Plechtige opening op vrijdag 16 november om 16u00 met het binnenbrengen van een vat Beaujolais in een optocht vanuit de stadshallen rondom de markt naar het Provinciaal Hof onder begeleiding van live-muziek.

Openingsuren:

  • op vrijdag 16/11/2018 vanaf 17u00 tot 22u00 
  • op zaterdag 17/11/2018 en zondag 18/11/2018, telkens vanaf 11u00 tot 21u00

Toegang:

  • inkomprijs: 8 €
  • Gratis een gegraveerd glas aangeboden. Het glas blijft jouw eigendom.
  • We vullen je glas (éénmaal) gratis met 'Nouveau by Beaujolais'
  • Je krijgt een gratis assortiment lekkere proevertjes (West-Vlaamse streekproducten), aangeboden van de standhouders 

 

Deelnemende restaurants

In deze restaurants kan je terecht voor een aangepaste Beaujolais-maaltijd:

 

De affiche:

download hier de affiche (A4-formaat) of mail ons naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie