Zaterdag 2 juni was de W.V.S.C. aanwezig bij de verkiezing van de Snor van het Jaar 2018 (Antwerpse Snorrenclub vzw) en onze groep was misschien niet groot in aantal, maar onze aanwezigheid werd niettemin enthousiast onthaald door de Antwerpse Snorrenclub vzw e/d andere aanwezige snorrenclubs.

Na een lange treinrit (15 min vertraging) die dankzij de Britse humor van onze leden Allan en Ryan draaglijk was, kwamen we in goede geest toe in Antwerpen.

De planning voor de route van en naar het clublokaal van de Antwerpse Snorrenclub vzw, het café De Konincklijke Snor, werd enigszins bijgestuurd met dank aan ons lid Bernard die steeds klaar is om de nodige positieve bijsturing te voorzien. Bedankt Bernard!

Na een korte busrit waren we, wegens de vele werkzaamheden, genoodzaakt nog een korte wandeling te maken richting het clublokaal. Gelukkig bleven we een regenbui gespaard en konden we tijdig aankomen bij de feesttent.

Na de nodige handjes te hebben geschud, hebben we een rondje besteld en geklonken op de snorren aanwezig en afwezig.

 

We hebben toen nog even vertoefd op het terras v/d Konincklijke Snor en na een aantal natjes én droogjes was het tijd om de optocht richting Het Steen aan te vatten. 

Na een enthousiaste wandeling kwamen we toe bij Het Steen en konden iets verderop beginnen aan de officiële huldiging van de nieuwe Snor van het Jaar, Johan Clijmans. Dit alles in de gebruikelijke leuke sfeer eigen a/d Antwerpse Snorrenclub vzw, met de nodige camera's nabij om deze plechtigheid te vereeuwigen.

Ons lid en fervent promotor v/d W.V.S.C. Bernard heeft, in aanwezigheid van al deze camera's, de kans gegrepen Johan te feliciteren in naam v/d W.V.S.C. en een geschenk aan te bieden alsook alle aanwezigen uit te nodigen om deel te nemen aan onze Beaujolais-activiteit in November.

Patrick heeft mij toen afgelost en onze vlag vervolgens met trots gedragen richting de Konincklijke Snor en de bijhorende festiviteiten, bedankt Patrick! Mijzelf, onze Engelse leden alsook Francis en Bernard hebben toen geöpteerd voor een alternatieve route doorheen het hart van Antwerpen en hebben onderweg een korte pitstop gehouden.

Even later waren we terug bij de Konincklijke Snor en hebben toen nog een tijdje genoten van menig aangenaam gezelschap vergezeld met hier en daar een natje. 

 

Om 18u hebben we getafeld bij Napo's en genoten v/e lekkere maaltijd in goed gezelschap :-). 

We hebben gekozen een dessert na te laten om zo onze Engelse leden, die de volgende dag omstreeks 9u reeds i/d tunnel aanwezig hoorden te zijn, een plezier te doen. Na een gedreven parcours kwamen we net op tijd toe i/h Centraal Station van Antwerpen en konden zo tijdig terug aankomen in Brugge.

 

Wat een dag!

Met dank aan de Antwerpse Snorrenclub vzw voor de goede ontvangst en deze mooie dag.

Thanks again to our English-speaking Moustaches for your attendance and enriching our trip and club with your boundless British charm!

 

Miguel Van de Casteele

Secretaris West-Vlaamse Snorrenclub vzw