Uiteraard neemt ook de WestVlaamse Snorrenclub deel aan de Movember-actie. Naar jaarlijkse traditie werd een schenking gedaan aan Think Blue Vlaanderen. De cheque werd overhandigd aan Voorzitter Fernand Fonteyne tijdens een ceremonie gehouden in het HBOV te Brugge. Deze laatste was bijzonder opgezet met de milde schenking en dankte ons namens alle leden van Think Blue.

Meer info op www.thinkbluevlaanderen.be

 

Enige achtergrondinformatie:

Movember (een vervlechting van het Engelse woord 'moustache' (snor) en 'november') is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. Dit doet de stichting Movember Foundation door mannen te vragen gedurende de maand november hun snor laten staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. Het doel van Movember is om "het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen."

Ontstaan in 2003 werd in Melbourne (Australië) door 30 mannen met een actie omtrent prostaatkanker en depressie bij mannen waarbij ze 30 dagen hun snor lieten staan. Al snel groeide de groep.
Op heden is de stichting wereldwijd actief.

Doel: Door mannen en vrouwen aan te moedigen om mee te doen streeft de stichting er naar om de vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Onderzoek: De Movember Foundation financiert ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld. Het Wereldwijd Wetenschappelijk Comité (GSC) komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen in het kankeronderzoek te bespreken en te bepalen waar het beschikbare geld heen gaat. Het GSC wil voorkomen dat onderzoek door verschillende onderzoekscentra onnodig dubbel wordt gedaan.